VIGILANT EN LA NIT

VIGILANT EN LA NIT

dimarts, 13 de setembre de 2016

UNA CRÒNICA SOBRE L'ESTIU DE 2016

L'estiu s'està acabant. Sembla que a partir de demà canviaran les temperatures i baixaran uns quants graus. Ara arriben els aniversaris de la meva filla Helena, del meu cunyat Pere, el meu propi i el de la meva neboda Mar. Després la tardor. 

He tingut unes vacances molt complertes. He passat quinze dies a Vilanova de la Sal, veient gaudir al meu fill de la llibertat de la que no disposa a Premià de Mar. En aquest poblet de la Noguera, que cada vegada vaig fent més meu he estat envoltat d'amics i de grans persones, amb un paisatge que m'emociona, nedant a la piscina, caminant, fent excursions en cotxe, llegint, escoltant música i escrivint la meva primera novel·la. He de reconèixer que m'he enamorat d'aquesta terra i la seva gent. 

I després cap a Mallorca, l'illa de la meva vida, on hi anem cada any. No solament m'hi mouen els records de l'infantesa, quan hi anava amb els meus pares i germans. Són les platges que descobreixo any rere any, els meus parents estimats, el meu gran amic Toni, la gastronomia i la calma. Les excursions per la Serra de Tramuntana ( enguany hem estat a Lluc i Sóller), Ses Salines, Artà, Biniarai, Algaida, Manacor (on va nèixer la meva mare), Portocristo... Quan marxem l'enyorança se'm menja.I he pogut llegir quatre llibres aquestes vacances: 

L'ILLA MISTERIOSA de Jules Verne, de l'Editorial Estrella Polar i traduïda pel desaparegut Jesús Moncada. Es tracta d'un llibre d'aventures on uns nàufrags han de sobreviure en una illa perduda. Esforç de supervivència i aventures amb final sorprenent. Ja llegia d'adolescent Jules Verne i el segueixo reivindicant. 


ELS DIARIS DE FRANKENSTEIN recopilats pel Reverend Hubert Venables i publicats per l'editorial LAERTES.  Es tracta d'una descoberta del segle XX posats a la llum per aquest reverend que crec imaginari. Descriu el procés de creació del monstre i com Viktor Frankenstein va caient cada vegada més en una espiral de bogeria i mort. 


VESTIDO DE NOVIA de Pierre Lemaitre editat per ALFAGUARA. Un thriller singular que manipula el lector d'una manera constant i amb un gran final. 


I , per acabar , CUENTOS COMPLETOS de Robert Louis Stevenson, publicat per VALDEMAR,
amb l'edició de Juan Antonio Molina Foix. L'escocès està considerat com el millor escriptor de contes de parla anglesa. No sé si és veritat o no però els seus relats són boníssims, molt ben escrits i elaborats, amb una gran descripció dels personatges i del seu entorn i amb una imaginació fora de mida. Ja m'agradaria posar-me ni que fos mínimament al seu nivell. A més, l'edició és extraordinària. Us el recomano de veritat!


Bé, com deia al principi, ja s'ha acabat l'estiu. Ara estic treballant en una novel·la amb tota la il·lusió del món. Esperem que els resultats siguin prou satisfactoris. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada