VIGILANT EN LA NIT

VIGILANT EN LA NIT

diumenge, 13 de març de 2016

ALGUNS MÚSICS DE LA MEVA VIDA

És prou difícil en unes poques ratlles triar els músics que més han format part de la meva vida. M'en deixaré un munt. Però això és només un començament, una mena de resum maldestre. Sense ells no s'hauria format la meva biografia .  * TOM WAITS: Per a mi el més important. Vaig tenir la sort d'escoltar-lo en directe ja fa gairebé vuit anys. El vaig descobrir gràcies al meu amic Josep Tolós qui em va recomanar el seu disc "The heart of saturday night". Des de llavors no he deixat de seguir-lo. El número ú. 

                                     *FRANK ZAPPA: LLàstima de la seva mort prematura. Genial i inclassificable. Músic al 100 %. L'he vist en directe en diverses ocasions. El vaig descobrir escoltant el seu disc "Overnite Sensation". 

*BOB DYLAN : Va ser el primer que vaig descobrir. Em vaig comprar el seu disc en directe "Before the flood" als meus disset anys. Una icona i un absolut  revolucionari musical i discret. També l'he vist en directe en quatre ocasions. 

*BRUCE SPRINGSTEEN: Potser és el músic que més he vist en directe. Entregat al màxim, amb enormes cançons i directe contundent. El primer disc que em vaig compar va ser "Born in the U.S.A."

*NEIL YOUNG: Un altre del més grans. El meu germà Gabriel me'l va fer conèixer i estimar la seva música. Gran músic, rebel i esquerp, també l'he vist en directe . Per ell vaig arribar a Crosby, Stills and Nash. 

*ELVIS COSTELLO: Potser el vaig descobrir més tard. Prolífic i experimentador, s'ha mogut sense decaure en mediocritats en diversos àmbits de la música. Acaba de publicar un llibre autobiogràfic que és una declaració de principis i amb gran èxit. L'he vist tres cops. 

*BOB MARLEY: Vaig tenir la sort d'escoltar-lo en directe a Barcelona un pocs anys abans de la seva mort. No cal dir res d'ell. Prou conegut, icònic i rebel. 
*DAVID BOWIE: Només per com va preparar el seu comiat mereix un altar. Vaig rependre la seva música quan va publicar el seu disc "Heathen". No deixava de sorprendre'm. Experimentador i creatiu fins al final. El vaig veure en directe una vegada. 

*PAUL McCARTNEY: Potser fora dels "Beatles" la seva música ha estat més irregular però, de totes maneres, ha composat cançons que ja són a l'Olimp.  Una altra icona. L'he vist un cop en directe. 

*RYAN ADAMS: El més jove de tots els esmentats més amunt. Prolífic, amb grans cançons i d'altres no tant. Esquerp i geniut, acaba de publicar un disc en que versiona completament el disc "1989" de Taylor Swift. Per mi un dels millors treballs dels músic nord-americà. No l'he vist mai en directe. 

*GENESIS: El grup més important del rock simfònic. En formaven part enormes músics. Millor en l'etapa de Peter Gabriel com a líder que no pas amb Phil Collins. Els vaig descobrir gràcies al meu amic Jordi Tabuenca. La música de GENESIS no m'ha abandonat mai. En directe els he vist un cop a l'època de Phil Collins. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada