VIGILANT EN LA NIT

VIGILANT EN LA NIT

diumenge, 26 de març del 2017

LLETRES BLAVES PER L'AUTISME

Per fi el tinc a les mans. Després de temps d'espera, com un nadó desitjat que no acaba d'arribar mai a casa. Com la darrera peça de xocolata en el rebost, com la olor de la gespa humida per la pluja. 

Un llibre de més de dues-centes pàgines: "LLETRES BLAVES PER L'AUTISME". La portada de Miguel Gallardo, aquella cara de perfil, blava, amb uns ulls com llanternes que intenten trencar la foscor, el desconeixement general sobre l'autisme. 

Un esforç encomiable per part d'una petita associació : ASSOCIACIÓ CULTURAL UNIVERS ÀGATHA AUTISME, que només pretèn conscienciar la societat sobre el trastorn de l'autisme, al que li cal un reconeixement oficial i no només parauletes i bones intencions, perquè sigui considerat com el que és i perdi el discriminatori axioma de minoritari. 

I al front de l'Associació el meu germà Gabriel Maria Pérez Fuster, poeta i agitador cultural, amb la seva filla Àgatha com a epicentre de tot, amb el seu autisme no desitjat. 

El llibre, editat per l'editorial Stomberg, és un recull de relats, poesies, il·lustracions  i altres col·laboracions que els seus autors han enviat desinteressadament per una causa solidària. És bilingüe i costa 18 euros. 

Hi ha escriptors de renom i també  ressenyes científiques del desaparegut doctor Angel Rivière, especialista de renom en l'Autisme. 

Només vull reconèixer l'esforç de tanta gent anònima, de la que no surt als mitjans, que a poc a poc va aportant el seu granet de sorra per tal de que aquest maleït món que hem espatllat entre tots tingui una escletxa d'esperança. Esperança en un futur millor malgrat això sembli una simple utopia. 

El proper 4 d'abril a les 20.30, a la sala Luz de Gas de Barcelona, es farà la presentació oficial de "Lletres blaves per l'Autisme". Hi haurà col.laboradors desinteressats, el preu simbòlic de 5 euros anirà destinat a engrandir la solidaritat. No us ho podeu perdre!

Treure un llibre a la llum sense ser escriptor mediàtic, sense suport institucional i amb un esforç considerable té un mèrit inabastable. No deixeu de ser solidaris si sou inquiets culturalment. Hem de fer llum enfront la foscor imposada, hem de trencar l'oblit a voltes programat i ignorat. 







1 comentari: