VIGILANT EN LA NIT

VIGILANT EN LA NIT

dimarts, 31 de març de 2015

QUICO PI DE LA SERRA: REBEL FINS A LA SEPULTURA

La meva germana Rosa Maria em va regalar per al meu aniversari el llibre "JO NO HI ERA PERÒ M'ENRECORDO" , escrit per l'argentí Alejandro Crimi . Es tracta d'una hagiografia de'n Quico Pi de la Serra. El mot "hagiografia" segons els diccionaris es refereix a "la vida dels sants". Està ben clar que aquest títol en el present llibre és absolutament irònic al referir-se a un personatge com en Quico.

El llibre està construit a partir d'una sèrie d'entrevistes que s'iniciaren l'any 2008 fins ben bé enguany. Pi de la Serra, amb l'esperit crític que no ha perdut amb el pas dels anys , parla de la seva infantesa, del seu devenir musical , dels músics que ha conegut al llarg de la seva vida , de les seves influències musicals, de política, del món de l'espectacle, de l'ofici de cantar... És un llibre recomanable i molt divertit que ens fa descobrir aspectes de'n Quico que mai no ens hauríem imaginat. El proper agost farà 73 anys. Llarga vida pel trobador revolucionari!

El primer disc que em vaig comprar d'en Pi de la Serra va ser "No és possible el que visc" de l'any 1974. Amb arranjaments del gran Jordi Sabatés, em va robar l'ànima de seguida. Des de llavors he estat un seguidor incombustible seu, malgrat la poca difusió que ha tingut en la nostra estimada terra. L'he vist actuar a l'antic Palau d'Esports l'any 1976 ple de gom a gom amb gent afamada de llibertat, a teatres de pobles arran del territori, al Palau de la Música,...  En Quico també  forma part del meu imaginari  i de la meva vida i per això el reivindico. També voldria afegir uns versos de la seva cançó "Sé" , enregistrada al disc "A l'Olympia " de París l'any 1975:


"Sé que la vida és amarga
per qui costa guanyar el pa
perquè les cançons que canto
ningú les vol escoltar"

I aquí us penjo un enllaç de YOUTUBE de la seva cançó "La cultura".

https://www.youtube.com/watch?v=f9GwK3wM1aQ


"DE SOLITUDS I TEMPESTES"


El proper dijous dia 9  d'abril a les 19.30  tindrà lloc la presentació del meu llibre de relats "De solituds i tempestes", al Bar "L'àngel blau" situat al carrer Sicília, 330 de Barcelona. Organitzat per la Llibreria "La Ploma" i amb la col·laboració de Gabriel M. Pérez us esperem per passar una bona  estona literària tots plegats.
2 comentaris: