VIGILANT EN LA NIT

VIGILANT EN LA NIT

dimecres, 7 d’octubre del 2015

SOBRE SHERLOCK HOLMES: EL MEU GRAN PERSONATGE DE FICCIÓ

Els "Somnis de Baskerville" és el títol del meu blog. La novel·la curta "El gos dels Baskerville" és una de les meves favorites quant a relats de misteri. Jo ja havia descobert Sherlock Holmes molt abans, quan de petit vaig seguir per televisió española , després del "1,2,3 responda otra vez" amb Kiko Ledgard, la sèrie de la BBC protagonitzada pel gran Peter Cushing (d'ell en teniu una foto al blog) i Nigel Stock com al doctor Watson.

A casa nostra sempre hi havia un munt de llibres. Un dia vaig descobrir, enquadernats en color grana, dos volums que incloïen tots els escrits de Conan Doyle sobre el famós detectiu i  editats per "Aguilar". Li vaig demanar permís al meu pare i me'ls va deixar llegir. Des d'ençà Sherlock Holmes no m'ha abandonat mai.  El detectiu anglès, misàntrop i genial és el meu personatge de ficció preferit.  He llegit les seves aventures una i mil vegades. Les tinc publicades per diverses editorials. La novel·la  "El gos dels Baskerville"la tinc ens sis volums diferents, dos d'ells en anglès.  He estat a Londres per a visitar a Baker Street el suposat domicili de Holmes i Watson, reproduït com si el detectiu hi hagués viscut de veritat. 

Grans actors ja sia a la televisió com al cinema han interpretat el paper de Sherlock Holmes d'una manera genial: Basil Rathbone, Peter Cushing, Jeremy Brett, ...

No fa molts dies va ser el meu aniversari i la meva dona Anna em va regalar el preciós volum de les novel·les de Sherlock Holmes editat per l'editorial Akal, amb il·lustracions i anotat. Una autèntica meravella!

Holmes i Watson m'acompanyaran sempre. Amb ells  he pogut  fugir moltes vegades d'una realitat sovint massa quadriculada.

I ,per cert,  en cap dels escrits amb Holmes i Watson de protagonistes  el detectiu va pronunciar la famosa frase que se li atribueix erròniament: "Elemental, estimat Watson!"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada